Amikor a legtöbb megbízó villamosipari kivitelezés előtt áll, és szakembert keres első lépésként körülnéz a neten vagy az ismerősök között. Ezután árajánlatkérést küld a kiszemelt vállalkozónak. Évekkel ezelőtti szokással ellentétben, ma már mindenkinek szinte azonnal kell az árajánlat. Sajnos ez a rohanó világ hozzászoktat minket a gyors ügyletekhez és a gyors döntésekhez. Ez a rapid életvitel és a hirtelen döntéshozatal azonban nem mindig jó hosszú távon.

Mire figyeljen oda, amikor villamosipari kivitelezés előtt árajánlatot kér?

Egy árajánlat akkor igazán jó, meggyőző és hiteles, ha nem csupán egy tétel szerepel rajta a végösszeggel. Egy komoly kivitelező cég részletes árajánlatot fog adni. Gyakori a tételes ajánlat, de az is, amikor bizonyos szolgáltatási vagy termék csoportokra lebontva kerülnek rá az egyes részkivitelezésekhez kapcsolódó árak.

Az alábbi 3 dologra ügyeljen, ha kivitelezési árajánlatot kapott:

  1. Ne csak a végösszeget keresse!
    Egyik hiba, amit sokan elkövetnek, hogy csupán a végösszegre figyelnek, ilyenkor pedig nagy a kísértés, hogy a legkedvezőbb díjjal rendelkezőt válasszák. Ez azonban sokszor tévútra vezet. Mindig ellenőrizze, hogy az egyes végösszegekben, miyen tételek szerepelnek, és konkrétan mire vonatkozik és mire nem. Érdemes a garanciális feltételeket is összehasonlítani.

  2. MIndig kérjen referenciákat!
    A referenciák bizonyítják a megbízhatóságot és a szakmai tapasztalatot. Érdemes gyanakodni, ha egy cég nem tud vagy nem akar referenciákat feltüntetni. Ha vannak, olvassa el a vevő véleményeket is, sokszor ebből a forrásból is hasznos információkat lehet megtudni. Informálódhat továbbá a kivitelező cég weblapjáról is, ami szintén sok mindent elárul a tulajdonosáról.
  3. Nézze a minőséget!
    Színvonalas villamosipari kivitelezési munkát csak minőségi alapanyagokkal lehet megvalósítani. Óvakodjon azoktól a vállalkozóktól, akik a minőségen akarnak spórolni. Igaz ugyan, hogy így olcsóbb árajánlatot fognak adni, a végeredmény azonban közel nem olyan lesz, mintha minőségi termékek kerülnek beépítésre.

 

Összességében elmondható, hogy érdemes rászánni az időt az alapos átolvasásra és a tájékozódásra. Ne vegye félvállról a villamosipari kivitelezés előtti döntést! Legyen mindig körültekintő.

 

A HS-Elektro referenciáit itt tekintheti meg! »»

 

kép: pixabay