Az otthonunk és a környezetünk korszerűsítése állandó része az életünknek. Ahogy fejlődik a technológia és cserélődnek a trendek, úgy mi is szívesen változtatunk. Ám nem szükséges azonnal falakat bontani és újra bútorozni a helyiséget. Már modern fényforrások beépítésével is látványos eredményt érhetünk el.

A fény típusa nagymértékben meghatározza a lakásunk, irodánk hangulatát.

Egy új építésű ingatlanhoz pl. jobban passzolnak a világos és erőteljes fehér fények. Míg egy belvárosi régi épület esetében a sárgás, szűrt fények hatnak kellemesebben.

A történelemben az első gázlámpák még funkcionális szerepet töltöttek be. A világítás kiépítése sok háztartás számára újdonság volt és fejlődést hozott. Érdekes belegondolni, hogy akkoriban a ’van-e világítás a házban?’ kérdésre érkezhetett igen és nem is. Ma ez már fel sem merül. Sokkal inkább az, hogy milyen stílusú fényforrások legyenek felszerelve.

Modern fényforrások – 4+1 ok, amiért érdemes mellette dönteni

  •       Energiatakarékos

Már megint kiégett! – ezt a mondatot nem igazán szeretjük hallani.

Főleg akkor nem, ha azért az égőcseréért elő kell bányászni a létrát is. Az elhasználódott és a pár alkalmas égők zöme magas fogyasztású és rövidebb életű. Ezért gyakran húzhatjuk miatta a cipőnket és vehetjük az irányt az üzletbe.

A kiegyensúlyozott fogyasztású égők elsőre nagyobb beruházásnak tűnhetnek, de a használatuk során hamar visszahozzák az árukat.

  •       Szemkímélő

Az emberek többsége a munkája során ül számítógép előtt. Ki többet, ki kevesebbet. Sajnos a képernyő előtt töltött idő ronthat a látás minőségén is. Az otthonunkban éppen ezért érdemes szembarát modelleket telepíteni. Hogyan a pihenés minden porcikánk hasznára váljon.

  •       Nem bocsát ki felesleges hőt

Az izzó felforrósodása több okból is veszélyes lehet a lakásban: gondoljunk pl. arra, hogy a gyermekeink és kisállataink elől nem minden esetben tudjuk elrejteni a lámpatesteket. Ezért célszerű a lehető legbiztonságosabb körülményeket megteremteni.

  •       Dekorál

Lakberendező szemmel nézve fontos szerepük van a lámpáknak: a teret a fényhordozók kialakítása is öltözteti. Érdemes az enteriőr-tervezés során a lámpákat elsőként behelyezni, még a bútorok és az egyéb kiegészítők előtt. Hiszen egy jól kiválasztott forma, szín sokat adhat hozzá az összképhez.

  •       +1: távirányítható

Pár éve jelentek meg köreinkben a távirányítóval, hanggal, tapssal, stb. szabályozható lámpák. Nagy sikernek örvendhetnek, mivel még kényelmesebbek és egyszerűbbek, mint ’régebbi’ társaik. Plusz az új, vagy felújított ingatlanokba még inkább érdemes kihasználni az okos lámpák adta lehetőségeket. Mivel így a lakás piaci ára is növekedhet a technológiai felszereltség miatt.

Szóval, ha lakásfelújítás, akkor a modern fényforrások ne maradjanak ki!