Napelem és jégkár. Ezen a nyáron különösen aktuális kérdés sokak számára. Ebben a témában segít eligazodni cikkünk!

Hogyan működik a napelem?

A napelem az egyik legegyszerűbben beszerezhető környezetbarát energiaforrás. A környezet felé nem bocsát ki semmilyen káros anyagot: pl széndioxid, sugárzás, korom, mérgező anyagok, stb… Hosszú élettartamának köszönhetően tartós megoldást biztosít és költség helyett inkább befektetést jelent a család vagy a vállalkozás számára.

A napelem a nap energiáját villamos energiává alakítja át. Az így megtermelt energia villamosipari berendezések használatával tudjuk tárolni és a továbbiakban felhasználni. 

Van-e garancia a napelemekre?

A legtöbb napelem panel biztonsági, ütésálló üveggel van ellátva, optimális esetben fagy- és jégkár biztosak, ezen kívül rögzítő keretek védik meg a szélvihar ellen. Így elmondható, hogy ez megfelelő védelem lehet az időjárás viszontagságaival szemben. Azonban rendszer és rendszer között óriási különbségek lehetnek az alapanyagok, berendezések minőségét illetően. Ezért érdemes jól szemügyre venni a garanciális feltételeket. 

Létezik ugyanis teljesítménygarancia, termékgarancia, gyártmány garancia, rendszer garancia és még kivitelezői garancia is. Mindegyik más-más területre fókuszál.

Napelem jégkár, avagy érdemes-e biztosítást kötni a napelemes rendszerünkre?

Mivel a napelemes rendszer beszerzése jelentős fejlesztést jelent az ingatlan számára, így növeli az épület értékét. Ezért is érdemes a biztosítására gondot fordítani. Nem elegendő azonban csak az ingatlanra biztosítást kötni, fontos külön a napelemre, mint ingóságra is kiterjeszteni azt. Amennyiben már van lakásbiztosítása és időközben megtörténik a napelemes rendszer beszerelése, érdeklődjön biztosítójánál, sok esetben ki lehet egészíteni a már meglévő szerződést.

napelem jégkár

3 jótanács a biztonságos napelemes rendszerhez

  • Gondosan olvassuk át a gyártó és a kivitelező garanciális feltételeit. Ha valami nem világos kérdezzünk rá és tisztázzuk a részleteket.
  • Kössünk biztosítást, vagy terjesszük ki a meglévő biztosítást a napelemekre is.
  • Válasszon mindig megbízható nevű, márkájú napelemeket, ne kísérletezzen az olcsó no-name fajtákkal. Hosszú távon jobban megéri a minőségi berendezés. Amennyiben nem tud választani, kérje ki szakértőnk segítségét!

 

Ha napelemes rendszer kiépítésén gondolkodik, kérjen bővebb tájékoztatást munkatársunktól!

Amennyiben kíváncsi árainkra, kérjen árajánlatot még ma! Munkatársaink szívesen segítenek!